Provincie beschermt onze natuur

2021 – De Provincie zorgt voor onze kostbare natuurgebieden. En wat doet de gemeente? Een vraag van tien verontruste inwoners van Winterswijk. 

Achterhoek Nieuws – Lezers schrijven

En wat doet de gemeente Winterswijk?

do 3 jun 2021, 12:30 

In de Gelderlander van 28 mei lazen we dat de Provincie Gelderland de Bekendelle gedeeltelijk afsluit ter bescherming van dat kwetsbare Natura 2000 gebied. Goed dat de Provincie op onze kostbare natuurgebieden let! De Provincie is ook al een paar jaar bezig miljoenen te spenderen voor verbetering van de kwaliteit van het Natura 2000 gebied Willinks Weust bij de steengroeve in Winterswijk.

Dat doet de Provincie, en wat doet de gemeente Winterswijk? Precies het omgekeerde en dat gaat in totaal ook miljoenen kosten!

Immers, onze eigen gemeente bereidt een gebiedswijziging van het steengroevegebied voor om ruimte te maken voor Terra Temporalis om daar een Museum voor 20.000 toeristen te bouwen met parkeerterrein en inclusief terras met horecavoorziening. Dat museum zou direct naast de Willinks Weust komen te liggen met onvermijdelijke schade voor de kwaliteit van dat Natura 2000 gebied. Is dit niet een beetje erg bizar? In deze tijd waarin bijzondere natuur gebieden juist extra aandacht en bescherming horen te krijgen.

De groep B.O.O.S = (Bewoners Omwonenden Omgeving Steengroeve) stelt een beter alternatief voor: bouw dat museum in de dorpskern en breng vandaar de toeristen met milieuvriendelijke busjes naar de groeve voor een bezichtiging en/of rondleiding. Bovendien kunnen dan horeca en winkels in het dorp er ook nog profijt van hebben.

Als u sympathiseert met de ideeën van B.O.O.S. kunt u dat kenbaar maken via dit email adres: omwonendenbelang.steengroeve@gmail.com 

Ingezonden door tien inwoners van Winterswijk