Wie zijn wij

2023 – Het bestuur van de Stichting Omgevingsbelangen Winterswijk

Voorzitter: Anton Reuvekamp

Ik ben opgegroeid in de Achterhoek en mijn wieg stond in Beltrum. Na een kort verblijf van tien jaar in het midden van Nederland ben ik in 1975 met mijn gezin in Winterswijk komen wonen. Een prachtige plaats met een groot en mooi buitengebied. Ik vind het geweldig om sinds januari 2022 in de Brinkheurne te mogen wonen. Als welzijnswerker heb ik tijdens mijn werkzame leven altijd de belangen van de zwakkeren in de samenleving behartigd en nu ook nog. Daar is de belangenbehartiging voor de natuur bijgekomen, aangezien de natuur geen stem heeft laten wij deze stem klinken vanuit de Stichting Omgevingsbelangen Winterswijk.

Penningmeester: Carl Drees

Mijn jeugdjaren in Hengelo & Enschede – studie HTS Werktuigbouw. Na dienstplicht (lichting 66-4) uitzending naar Ethiopië werkzaam bij rietsuiker onderneming. Sinds 1971 zijn we woonachtig in Winterswijk. Ik werk bij Nijhuis Pompen.

 In 1977 terug naar de Tropen; gestationeerd in Emiraten-Abu Dhabi en Indonesië-Jakarta. Functie: commercieel vertegenwoordiger voor Stork en Thomassen. Winterswijk houden we aan als verlof adres. In 1998 komt er een definitief einde aan 20 jaar verblijf in het buitenland en kiezen we opnieuw voor wonen in  Winterswijk. Ons vakantiehuis op de Voortwisch ruilen we voor wonen in Ratum. Het buitengebied van Winterswijk met coulisselandschap en stilte biedt voor ons de ideale leefomgeving. Wandelen, fietsen en motorrijden brengt ons dicht bij de natuur en de mensen. Het sterke “thuis” gevoel zegt dat we nooit ergens anders willen wonen.

Secretaris: Prof. Dr. Willem Hulscher

Ik ben geboren in Indonesië en opgegroeid in Winterswijk. In mijn werkzame leven was ik onder andere hoogleraar en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Twente en daarna directeur bij de Voedsel en Landbouw Organisatie van de Verenigde Naties in Zuidoost Azië.

Sinds 2013 ben ik weer permanent woonachtig in Winterswijk. Fijne mensen, een mooi dorp, een heerlijke omgeving.

Winterswijk zit in mijn hart!